Palmblad.nl

exotische dieren en planten

De meest populaire tuinplanten van 2019

Posted by admin on jun 26, 2019 under Overig

 

 

 

 

 

 

De zomer is eindelijk daar en dat betekent lekker genieten van het zonnetje in je tuin! In deze tuin kunnen natuurlijk planten en bloemen niet ontbreken. Mocht je de tuin nog niet helemaal gepimpt hebben en kan het nog wel een paar nieuwe planten gebruiken? Ga dan snel een aanhanger huren en ontdek hier welke planten je zeker aan moet schaffen!

 

Hortensia

Deze tuinplant zie je eigenlijk ieder jaar wel verschijnen in mensen hun tuinen en mag dan ook dit jaar niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten hortensia’s, waardoor de plant niet hoeft te vervelen. Je kan ieder jaar bij wijze van een andere soort aanschaffen. De tuinplant heeft prachtige bloemen die voornamelijk verschijnen in de kleuren paars, roze en blauw. De kleur is afhankelijk van de grond. Indien de hortensia op een zure grond staat, worden de bloemen vaak blauw. Bij een minder zure grond neigen de bloemen meer naar een roze kleur. Altijd leuk zo’n verrassing.

 

Kleine maagdenpalm

Deze plant is pas echt onderhoudsvriendelijk en daarom voor eenieder die niet teveel werk wil hebben van de tuin een aanrader. Deze plant is een echte bodembedekker. Dit betekent dat daar waar de plant groeit, geen onkruid kan groeien. Ideaal toch! Bovendien zijn de planten zeer sterk en kunnen ze de schaduw ook prima verdragen.

 

Lavendel

Ook deze plant zien we eigenlijk ieder jaar wel terugkomen. Hij is vooral zo populair vanwege zijn mooie diepe paarse kleur en natuurlijk de heerlijke geur die het afgeeft. Daarnaast is deze plant ook goed voor het milieu, aangezien de plant ook zeer geliefd is bij hommels, bijen, vlinders en andere insecten. Door deze plant te plaatsen, breng je jouw tuin dus echt tot leven!

 

Vlinderstruik

Over leven gesproken, de vlinderstruik trekt gigantisch veel insecten aan. De struik biedt vooral een enorme aantrekkingskracht voor verschillende vlindersoorten. Daar komt bij dat de vlinderstruik ook mooie kleurrijke bloemen laat groeien. Het geeft je tuin dus een echte boost.

 

Klimop

Hoewel deze plant geen prachtige bloemen heeft, komt deze wel veel voor. Het wordt voornamelijk gebruikt om een afscheiding te maken om een zo natuurlijke manier. Dit geeft je tuin natuurlijk een hele andere look dan een betonnen muurtje. Bovendien blijft de klimop het gehele jaar groen, want je tuin in de koude wintermaanden ook wat kleur geeft. De plant heeft dus weinig onderhoud, je zult hem alleen wel af en toe eens moeten snoeien.

Het leuke aan al deze planten is dat ze eenieder vrij makkelijk te onderhouden zijn en daarvoor voor iedere tuin geschikt zijn. Krijg jij nu ook zo’n zin om je tuin op te leuken? Wacht dan niet langer, ga een aanhangwagen huren en aan de slag ermee!

Jouw huis een betere luchtzuivering geven?

Posted by admin on mei 24, 2019 under Overig

Vieze luchtjes in huis, een muffe geur? Je kent het natuurlijk wel, maar wat kan je er nu het beste aan doen? Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid om een luchtreiniger aan te schaffen, maar deze maakt dan weer zoon herrie waar je ook niet op zit te wachten. Het juiste antwoord is natuurlijk, luchtzuiverende planten!

Luchtzuiverende planten


Enkele jaren geleden heeft NASA, het ruimtevaart onderzoek instituut een onderzoek gedaan naar de top 10 meest luchtzuiverende planten. De meeste planten van deze lijst vind je dus ook al snel bij mensen thuis terug zonder dat ze weten wat de extra kwaliteit van de plant is. Luchtzuiverende planten filteren naast alleen de nare geurtjes ook schadelijke stoffen uit de lucht, zo houd je jouw huis een prettige omgeving voor jou en je gasten.

Planten om een stoel

Veel voorkomende planten in huis

De planten die je het meeste terug zal zien komen in huiselijke interieurs zijn bijvoorbeeld goudpalmen, ook wel areca palm genoemd. Een prachtige plant met grote groene waaiers. De goudpalm komt oorspronkelijk uit de tropen in Madagaskar, hier is het erg vochtig en dat is ook erg belangrijk bij de verzorging van de palm. Een areca palm kopen ‌is dan ook wel een goed idee om jou urban jungle te beginnen. De goudpalm houd er van om in het licht te staan of in half schaduw, maar staat liever niet in de zon omdat dat de plant te snel uit droogt. Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten palmen maar de goudpalm/areca palm blijft wel de beste luchtzuiveraar.

Een mooi boompje voor in je interieur

Een andere echte aanrader is de dracaena, ook wel dragon tree en drakenboom genoemd. Een ruig uiterlijk, makkelijk te onderhouden en kei goed in het zuiveren van je lucht! De dracaena geeft jouw interieur ook nog eens een boost, de plant heeft een stoer en robuust uiterlijk. Het is wel een aanrader voor bijvoorbeeld een landelijk of industrieel interieur.

Er zijn veel verschillende dracaena’s op de wereld, wel meer dan 80 verschillende soorten. De meest voorkomende soorten zijn de dracaena marginata, dracaena lemon lime en natuurlijk de dracaena janet craig.  De drakenboom is een makkelijk te onderhouden plant, geef hem 1 x per 2 weken een scheutje water en niet te veel zonlicht.

Zo kies je juiste Laurier

Posted by admin on feb 12, 2019 under Decoratie

Laurier komt in een hoop verschillende vormen. Wanneer je laurier wil gaan kopen voor welke toepassing dan ook dan is het belangrijk om van te voren te weten wat het verschil is tussen de verschillende soorten laurier en welke dus het beste pas bij wat jij wil met de laurier. In de deze tekst gaat het vooral over de laurier als plant ter decoratie. Ook gaan we kijken naar de kenmerken van de laurier, zowel qua uiterlijk als qua toepassingen.

Laurier

Laurier is een plant uit de laurierfamilie. De plant staat bekend om zijn groene blad. Alle soorten laurier die er zijn, zijn winterhard en kunnen dus ook in de winter overleven. Wel tot maximaal een temperatuur van -15/-20. Sommige soorten zijn ook nog eens wintergroen. Dat houdt in dat zij in de winter ook hun groene kleur blijven behouden en dus niet uitvallen wanneer de temperatuur daalt. Dat is bijzonder aangezien dit bij de meeste planten en bomen niet het geval is. De laurier wordt ook veel gebruikt als haag. Wanneer men geen conifeer wil, maar wel een natuurlijke afscheiding wil van de tuin, planten zij een laurier. Omdat de laurier zowel in de hoogte als in de breedte groeit, zal er ook minder geplant hoeven te worden.

De laurier komt ook veel voor in de keuken als kruid. Hij wordt bijvoorbeeld gebruikt in stoofpotten of andere gerechten. De Laurier wordt dan lang tijdens het koken in het gerecht geplaatst zodat hij smaak afgeeft. Het blad zelf kan niet gegeten worden.

Verschillende soorten laurier

Er zijn dus verschillende soorten laurier. Hieronder gaan we een aantal van de variaties bekijken en wat de eigenschappen zijn bij de verschillende soorten laurier.

Prunus caucasica

De Prunus Caucasica is een plant die uitstekend gebruikt kan worden als haag. De plant groeit in de hoogte dus voor een smalle haag is hij geschikt. Voor een bredere haag kan er beter gekozen worden voor een bredere soort laurier.

Prunus lusitanica

De Prunus lusitanica ofwel de Portugese laurier is een bredere lauriersoort. Ook deze versie is uitermate geschikt als haag en een langzaam groeiende versie van de laurier. Wanneer deze laurier niet gesnoeid wordt, krijgt hij in het voorjaar kleine witte bloemetjes.

Prunus laurocerasus ‘Zabeliana’

Als laatste de Prunus laurocerasus ‘Zabeliana’. De Prunus laurocerasus ‘Zabeliana’, ofwel de laurierkers, is een bijzondere variant van de laurier. Deze plant kan enorm in de breedte groeien en wordt met die reden ook wel gebruikt om de bodem te bedekken. Het is raadzaam om er ongeveer 3 per meter te nemen zodat het mooi gevuld is. Deze versie van de laurier wordt ook in verschillende vormen gekweekt en is dus ook beschikbaar als plant op stam of als een boom.

Tot slot

De laurier is dus een veelzijdige plant die vele toepassingen kent. Naast dat de plant gebruikt wordt in voeding, is het ook een plant die gebruikt wordt ter decoratie.

Bron: Tuinkenners.nl

Hoe krijg je een mooie tuin zonder al het werk?

Posted by admin on okt 29, 2018 under Geen categorie

Iedereen houdt van een mooie tuin, maar tuinieren… Niet ieders favoriete hobby. Hoe kun je er nou
voor zorgen dat je een prachtige tuin hebt, maar er niet teveel werk voor hoeft te doen? Hieronder
volgen een aantal tips:

1. Zo min mogelijk (echt) groen

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk groen in de tuin hebt. Een bloem of een plant vraagt water en
verzorging. Hier moet je dus iets voor doen. Wanneer je de bloemen en planten niet verzorgt worden
ze lelijk en zorgen ze voor een onprettig aangezicht. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om kunst
bloemen en planten te kopen. Deze hoef je geen water en verzorging te geven, maar zorgen wel voor
een mooi groen en eventueel kleurig aangezicht. Op die manier heb je wel de planten, maar niet de
verzorging.

2. Kunstgras

Om bij de vorige tip te blijven, neem kunstgras. Ook gras is een plant die water en verzorging nodig
heeft. Gras wordt bruin, lelijk en dor wanneer je het niet goed verzorgt. Kunstgras is tegenwoordig gemakkelijk online te koop en je kunt het eventueel ook laten leggen. Dus geef je zelf geen onnodig
werk en neem kunstgras in plaats van gewoon gras.

3. Omheining

Als de binnenkant van de tuin geen verzorging nodig heeft, zoek je natuurlijk ook een omheining die
weinig tot geen verzorging nodig heeft. Neem dan een hardhouten schutting. Hardhout heeft weinig tot
geen verzorging nodig en gaat veel langer mee dan andere soorten hout. Op deze manier bespaar je
jezelf dus ook de verzorging van de schutting.

4. Helemaal geen groen

Helemaal geen groen in de tuin? Ook een optie. Neem in plaats van gras bijvoorbeeld grind. Grind
zorgt voor een luxe uitstraling en weinig onderhoud. Bij grind is het wel belangrijk dat je een
worteldoek onder het grind plaatst. Zonder dit worteldoek is de kans groot dat onkruid alsnog een weg
vindt. Dan heb je alsnog het groen in de tuin en kost het alsnog de moeite die je jezelf juist met grind
wil besparen.

5. Patio

Wanneer je een grote plek reserveert voor het terras, ontneem je jezelf nog meer werk om de tuin
mooi te houden. Natuurlijk heeft een terras onderhoud nodig, maar het zal nooit zoveel werk zijn als
wanneer je een gazon of bloementuin hebt. Een terras moet een of twee keer per jaar
schoongespoten worden met een hogedrukreiniger, maar dat is alles. Wanneer je dit niet doet, komt
er alg op het terras. Op die manier krijg je dus alsnog het groen in de tuin en dat is wat je juist niet
wilt.

Al met al zijn er dus genoeg tips die je kunt gebruiken om een mooie tuin te hebben zonder alle
moeite en verzorging die er bij kan komen kijken. Zonder groene handen kun je dus alsnog een
prachtige achtertuin hebben.

Bloembollen in december?

Posted by admin on apr 27, 2018 under Geen categorie

Menig Nederlander heeft als hobby om een mooie tuin te creëren en deze te verzorgen. Daar kun je eigenlijk alleen in de zomer van genieten omdat de bloemen en planten dan in bloei staan. Hortensia’s zijn populair maar bloembollen doen het ook nog steeds goed. Bollen bieden meer mogelijkheden zoals het vroegtijdig laten bloeien in een binnen omgeving.

Je kunt namelijk elke week nieuwe bloemen halen maar kunstplanten of bloembollen hebben wat dat betreft een langere levensduur. Het is een leuke bezigheid die ervoor kan zorgen dat je in december al bloemen in de bloei hebt staan. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het soort bloem dat je binnenhuis wilt laten groeien.

Hoe moet je bloembollen planten?

De tulp- of hyacintenbollen moeten met de neus gelijk zijn met het grondniveau van de pot of de schaal. Krokussen moeten dieper weg gestopt worden; minstens een paar centimeter onder de grond, terwijl narcissen paar centimeter uit mogen steken. Een bol die niet in bloei staat is natuurlijk niet heel aantrekkelijk.

Daarom kan het helpen om de schaal of pot wat op te fleuren met andere materialen. Bedek de bollen met een laagje mos of koop wat houtsnippers om de (pot)grond te bedekken. Je kunt zelfs de schaal met water vullen. Het nadeel is dat de bloembollen dan maar één keer te gebruiken zijn. Kies een donkere en koele plaats waar de pot mag staan.

Een temperatuur van circa 12° C is voldoende. Het resultaat zal zichtbaar zijn na 8 tot 9 weken want dan beginnen de bollen scheuten te vormen. Daarna mag je de schaal met bloemen natuurlijk op een prominentere plaats neerzetten.

5x woon en tuintrends voor 2017

Posted by admin on mei 23, 2017 under Geen categorie

Inmiddels is het alweer bijna zomer en blijven er steeds meer nieuwe woon en tuintrends opkomen. Net als de modetrends veranderen de trends bij wonen ook continu. Elk jaar je interieur veranderen is natuurlijk niet nodig. Met de juiste meubels en tuinaccessoires kan je vaak al een trend doorvoeren in je woning. Nieuwsgierig naar de trends van 2017? Lees dan vooral verder hoe je jouw woning kan stylen naar de nieuwste woonideeën.

1. Poederkleuren en natuurlijke tinten

Een woontrend die toepasbaar is binnen veel interieurs: de poederkleuren en natuurlijke tinten. Dit kan je goed terug laten komen in de details binnen je woning. Denk hierbij aan plaids, kussens en andere woonaccessoires. Daarnaast is het natuurlijk ook een idee om het wat groter aan te pakken door muren of bijvoorbeeld een deur te verven. Let hierbij wel op dat er niet een te groot contrast komt te ontstaan met de andere muren binnen de woning. Deze trend is goed te combineren met grijze tinten en industriële meubels. Denk hierbij aan koperen industriële lampen of aan straatmeubilair. De zomer komt eraan dus je tuin moet natuurlijk ook helemaal 2017 zijn! Ga met de kleuren tips van hierboven aan de slag en pimp je tuinmeubels op voordat het te laat is.

2. Ronde vormen van meubels

Je zou er misschien niet gelijk aan denken en daarnaast valt het ook niet gelijk op, maar ronde vormen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het geeft je interieur net dat beetje extra. Denk hier vooral aan tafels, lampen en stoelen, tuinmeubels. Vergeet ook niet de woonaccessoires zoals ronde kleedjes, kaarsen natuurlijk en vazen. Deze vormen dragen bij aan warmte binnen je woning en tegelijkertijd creëert het een strakke en moderne sfeer.

3. Groene en blauwe tinten

Frisse tinten in je woning? Dan zijn de groene en blauwe tinten erg geschikt hiervoor. Wissel dit bijvoorbeeld af met bruin en creëer een landelijke sfeer in huis. Ook de woonaccessoires spelen een belangrijke rol in de juiste uitstraling. Denk hierbij ook aan verschillende printjes die met een bohemian en aarde look and feel. Planten mogen hier uiteraard niet bij ontbreken. Hoe groter, hoe beter. Haal die plantenbakken dus maar weer tevoorschijn! Pimp je tuin lekker op met deze woontips en geniet van een zomers barbecuetje. De kleuren kun je ook gebruiken voor de sierbestrating van je tuin, om zo die extra touch mee te geven en je tuin weer als nieuw te doen lijken.

4.Gebreide woonaccessoires

Do-it-yourself is nog nooit zo populair geweest als nu. Gehaakte en gebreide woondecoratie zijn dan ook opkomend in trend en zien we veel in Scandinavische landen terug. Denk ook hierbij aan kussens en een poef.

5.Hoge plantenbakken

Planten zijn helemaal hot op dit moment. Niet alleen in hoge plantenbakken, maar ook op tafeltjes en krukjes. Blaas je ouder meubels opnieuw leven in met een likje verf en je hebt weer een nieuw item voor in je woning. In de tuin zien we graag hoge plantenbakken terug en we deinzen er niet voor terug om alles zelf te verbouwen. Verbouw dus lekker je eigen tomaatjes en je aardbeitjes. Ga aan de slag zou ik zeggen!

Terrasoverkapping kopen? Overweeg een Weinor overkapping!

Posted by admin on feb 6, 2017 under Geen categorie

Wanneer je van plan bent om komende zomer van een terrasoverkapping te gaan genieten, dan raden we je zeker aan om het Duitse merk Weinor in overweging te nemen. Dit merk levert namelijk kwalitatief hoogstaande overkappingen waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Maar wat maakt Weinor nog meer tot een interessante keuzemogelijkheid?

Overkapping-van-Weinor

Een overkapping op maat

Een terrasoverkapping van Weinor kan op maat worden gemaakt, waardoor het totaalplaatje van de woning en de constructie die er tegen aan wordt gebouwd zo mooi mogelijk kan worden gemaakt. Een ander voordeel van het maatwerk, is dat je een overkapping krijgt die aan jouw wensen en behoeften voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van accessoires in de staanders van de constructie en het wel of niet toevoegen van glazen zijwanden die tegen weer en wind bescherming bieden. Kortom, je kunt de overkapping geheel naar jouw wensen en behoeften samenstellen.

Kwalitatief hoogstaande materialen

Het is natuurlijk fijn als je overkapping op maat wordt gemaakt, maar net zo belangrijk is de kwaliteit van de materialen waaruit de constructie wordt vervaardigd. Op dat gebied hoef je je bij Weinor geen zorgen te maken. De materialen waarmee de overkappingen van Weinor worden gebouwd zijn van hoge kwaliteit, waardoor de kans op gebreken minimaal is. Iets dat bij goedkope terrasoverkappingen heel anders kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het doorzakken van staanders en het afbladeren van de coatinglaag die op de staanders is aangebracht.

Is een terrasoverkapping van Weinor altijd de beste keuze?

Dat zal per persoon verschillen. Waar het eindelijk om draait is wat je van de overkapping verwacht en wat je eraan uit wilt geven. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je met wat mindere kwaliteit, maar wel een scherpere prijs ook tevreden van het buitenleven kunt gaan genieten. Vraag jezelf daarom goed af welke eisen je aan de constructie stelt. Op die manier wordt de kans op een miskoop in ieder geval al een stuk kleiner!
Wil je meer informatie over het bedrijf achter Weinor? Klik dan hier

Tuintrends van 2017

Posted by admin on okt 27, 2016 under Geen categorie

De zomer is net voorbij en het duurt nog wel even voor we weer druk aan de slag gaan in de tuin. Toch zijn er alweer nieuwe trends gespot voor de tuin anno 2017. Denk aan de hipste accessoires voor in de tuin en ook dit seizoen is DIY nog steeds helemaal in. Er zijn 4 stijlen die we in 2017 veel terug gaan zien, namelijk: de natuurlijke tuin, de DIY tuin, de binnen-buiten tuin en de wereldtuin. Benieuwd naar wat deze tuin trends inhouden? Lees dan vooral even verder.

De natuurlijke tuin

Zoals de naam het al zegt, is de natuurlijke tuin een trend waarin puurheid en moeder natuur centraal staan. Een aspect wat we veel terug zien komen bij deze trend is een vijver. Het water geeft een natuurlijke sfeer en aanvullend met wat groen is dit ook de ideale manier om je tuin rustig te houden en als het ware natuurlijk. Bij deze trend hoeft niet alles netjes strak naast elkaar te groeien of in plantenbakken. Juist bij deze trend is wat wild groen in de tuin vereist. Een klimop tegen de muur is ideaal voor de juiste hoeveelheid groen en zo min mogelijke betegeling op zowel de vloer als de muur. De materialen bij deze soort tuin zijn vanzelfsprekend dan ook natuurlijk en ruw. Houten meubels zijn ideaal.

De DIY tuin

Zoals de naam je al doet vermoeden staat bij deze tuin het thema: Do-It-Yourself centraal. Nog moestuintjes over van de supermarkt? Dan is het een goed idee om hier eens mee aan de slag te gaan en uiteindelijk te gaan verpotten en verplaatsen naar de tuin. Bij deze trend staat alles centraal rondom het verbouwen van je eigen moestuintjes en kweken van groente en fruit. Binnen volkstuintjes is deze trend al wat langer zichtbaar en slaat nu ook over naar de gezinssamenstellingen met een tuin bij de woning. Uiteraard vereist dit wel enige onderhoud. Ook een stukje grasmat in deze tuin populair en is daarnaast ook erg populair onder kinderen. Binnen deze trend kan je je creatieve geest helemaal loslaten. Relatief weinig ruimte in de tuin voor potten? Dan is een wandrekje met kleine hangende potjes een heel leuk alternatief.

De binnen-buiten-tuin

Heb je een klein stukje tuin, maar bijvoorbeeld wel een serre van glas? Dan is de binnen-buiten trend helemaal iets voor jou. Zoals de naam het al zegt, haal je een stukje tuin naar binnen toe. Denk aan kleine potjes met groene plantjes aan de wand en groene tinten. Een zithoekje met kussens met een print van blaadjes is helemaal in nu. Houd deze ruimte licht en simpel. Richt daarnaast het kleine stukje tuin slim in zodat het groter lijkt. Speel hier met verschillende hoogtes om diepte en breedte te creëren.

De wereldtuin

En dan komen we bij de laatste tuin trend aan, maar zeker niet de minste: de wereldtuin. Hier zien we vooral veel invloeden terug uit Azië. Denk aan materialen zoals bamboe en grof hout. Ook nude en natuurlijke tinten spelen hier een belangrijk rol. De natuurlijke tuin dient eigenlijk als basis binnen deze trend en de accessoires geven de oosterse invloeden.

Genoeg trends dus om inspiratie op te doen voor je tuin. Mix en match de verschillende stijlen om jouw ideale tuin te creëren. Van welke tuin trend ben jij fan?

tuininspiratie

 

Het gemak van graszoden

Posted by admin on aug 16, 2016 under Geen categorie

Graszoden zijn ideaal als je snel een mooi gazon wilt hebben. Deze zoden zijn misschien duurder dan graszaad; het heeft ten opzichte van graszaad vooral veel voordelen. Graszoden leggen is een handige manier en wordt door veel mensen toegepast.

Wanneer kun je deze zoden leggen?

Het leggen van graszoden is makkelijk, maar desondanks mag je er niet geheel lichtzinnig over denken. Zo is ook bij deze klus een goede voorbereiding het halve werk en het is om raadzaam om rekening te houden met bepaalde omstandigheden. Qua voorbereiding doelen we op de ondergrond. Deze dient egaal te zijn en vooral vruchtbaar. Als de ondergrond niet vlak is krijg je een hobbelige grasmat. Ook vruchtbaarheid is van belang en dat is natuurlijk een vanzelfsprekendheid. Als de ondergrond niet vruchtbaar is zullen de zoden niet aanhechten.

Ook dien je naar de omstandigheden te kijken. Her en der wordt aangegeven dat je al in maart kunt beginnen met het aanleggen van graszoden. Dat kan, maar als het ’s nachts nog flink vriest is dat niet direct slim. Gras kopen in koude maanden als maart is dus niet zo slim. Anderzijds is het aanleggen van een grasmat in de zomer ook niet echt aan te raden. Als het erg droog en heet is moet je veel sproeien en dat is eigenlijk onnodig, omdat er gedurende het jaar nog voldoende andere mogelijkheden zijn. Kijk dus ook goed naar de weersverwachtingen. Een vochtige en relatief warme periode is eigenlijk het beste. Vooral de maand augustus (vanaf ongeveer 15 augustus) is vaak ideaal.

De optimale hortensia verzorging

Posted by admin on apr 6, 2016 under Geen categorie

De zomer is in aantocht en de tuin wordt weer vol gezet met prachtige bloemen. Waar wordt je nou vrolijker van dan van kleurige bloemen in je tuin? Een van de meest populaire bloemen zijn hortensia’s. Om zo lang mogelijk te genieten van deze mooie bloemen is één ding van belang: goede hortensia verzorging. Dit is noodzakelijk wanneer je niet ieder jaar wilt investeren in nieuwe planten. Veel mensen weten zich geen raad met hun tuin. Je hoeft echt geen groene vingers te hebben om je tuin goed te kunnen onderhouden. Gelukkig zijn er een aantal hele handige hulpmiddelen.

Voeding voor je hortensia’s

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Er bestaan verschillende varianten van hortensia voeding. Pokon heeft een magische oplossing zodat je hortensia’s de hele lente en zomer door mooi blijven bloeien. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je er iedere dag naar om hoeft te gaan kijken. De hortensia voeding zijn korrels die je gelijkmatig uitstrooit rond de plant. Een beetje water erop en klaar ben je al. Deze hortensia voeding dien je te geven in de groei en bloeiperiode. Slimme tuinliefhebbers maken gebruik van dit super handige product. Niet alleen voor hortensia bestaat extra voeding, ook voor andere planten zoals rozen, balkonplanten en mediterrane planten bestaat er een dergelijke verzorging.

Plantenverzorging kopen

De hortensia voeding van Pokon kun je vrijwel bij alle tuincentra krijgen. Probeer het zelf en wees verrast door het resultaat. Een prachtige bloeiende tuin wil iedereen toch? Heb je blauwe hortensia’s in je tuin? Deze kunnen snel hun kleur verliezen. Veel mensen kiezen daarom liever voor roze of wit. Dat hoeft niet meer. Er bestaat zelfs een soort voeding die ervoor zorgt dat de mooie blauwe kleur van de plant weer terug komt.