Palmblad.nl

exotische dieren en planten

Jouw huis een betere luchtzuivering geven?

Posted by admin on mei 24, 2019 under Overig

Vieze luchtjes in huis, een muffe geur? Je kent het natuurlijk wel, maar wat kan je er nu het beste aan doen? Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid om een luchtreiniger aan te schaffen, maar deze maakt dan weer zoon herrie waar je ook niet op zit te wachten. Het juiste antwoord is natuurlijk, luchtzuiverende planten!

Luchtzuiverende planten


Enkele jaren geleden heeft NASA, het ruimtevaart onderzoek instituut een onderzoek gedaan naar de top 10 meest luchtzuiverende planten. De meeste planten van deze lijst vind je dus ook al snel bij mensen thuis terug zonder dat ze weten wat de extra kwaliteit van de plant is. Luchtzuiverende planten filteren naast alleen de nare geurtjes ook schadelijke stoffen uit de lucht, zo houd je jouw huis een prettige omgeving voor jou en je gasten.

Planten om een stoel

Veel voorkomende planten in huis

De planten die je het meeste terug zal zien komen in huiselijke interieurs zijn bijvoorbeeld goudpalmen, ook wel areca palm genoemd. Een prachtige plant met grote groene waaiers. De goudpalm komt oorspronkelijk uit de tropen in Madagaskar, hier is het erg vochtig en dat is ook erg belangrijk bij de verzorging van de palm. Een areca palm kopen ‌is dan ook wel een goed idee om jou urban jungle te beginnen. De goudpalm houd er van om in het licht te staan of in half schaduw, maar staat liever niet in de zon omdat dat de plant te snel uit droogt. Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten palmen maar de goudpalm/areca palm blijft wel de beste luchtzuiveraar.

Een mooi boompje voor in je interieur

Een andere echte aanrader is de dracaena, ook wel dragon tree en drakenboom genoemd. Een ruig uiterlijk, makkelijk te onderhouden en kei goed in het zuiveren van je lucht! De dracaena geeft jouw interieur ook nog eens een boost, de plant heeft een stoer en robuust uiterlijk. Het is wel een aanrader voor bijvoorbeeld een landelijk of industrieel interieur.

Er zijn veel verschillende dracaena’s op de wereld, wel meer dan 80 verschillende soorten. De meest voorkomende soorten zijn de dracaena marginata, dracaena lemon lime en natuurlijk de dracaena janet craig.  De drakenboom is een makkelijk te onderhouden plant, geef hem 1 x per 2 weken een scheutje water en niet te veel zonlicht.

Comments are closed.