Palmblad.nl

exotische dieren en planten

De meest populaire tuinplanten van 2019

Posted by admin on jun 26, 2019 under Overig

 

 

 

 

 

 

De zomer is eindelijk daar en dat betekent lekker genieten van het zonnetje in je tuin! In deze tuin kunnen natuurlijk planten en bloemen niet ontbreken. Mocht je de tuin nog niet helemaal gepimpt hebben en kan het nog wel een paar nieuwe planten gebruiken? Ga dan snel een aanhanger huren en ontdek hier welke planten je zeker aan moet schaffen!

 

Hortensia

Deze tuinplant zie je eigenlijk ieder jaar wel verschijnen in mensen hun tuinen en mag dan ook dit jaar niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten hortensia’s, waardoor de plant niet hoeft te vervelen. Je kan ieder jaar bij wijze van een andere soort aanschaffen. De tuinplant heeft prachtige bloemen die voornamelijk verschijnen in de kleuren paars, roze en blauw. De kleur is afhankelijk van de grond. Indien de hortensia op een zure grond staat, worden de bloemen vaak blauw. Bij een minder zure grond neigen de bloemen meer naar een roze kleur. Altijd leuk zo’n verrassing.

 

Kleine maagdenpalm

Deze plant is pas echt onderhoudsvriendelijk en daarom voor eenieder die niet teveel werk wil hebben van de tuin een aanrader. Deze plant is een echte bodembedekker. Dit betekent dat daar waar de plant groeit, geen onkruid kan groeien. Ideaal toch! Bovendien zijn de planten zeer sterk en kunnen ze de schaduw ook prima verdragen.

 

Lavendel

Ook deze plant zien we eigenlijk ieder jaar wel terugkomen. Hij is vooral zo populair vanwege zijn mooie diepe paarse kleur en natuurlijk de heerlijke geur die het afgeeft. Daarnaast is deze plant ook goed voor het milieu, aangezien de plant ook zeer geliefd is bij hommels, bijen, vlinders en andere insecten. Door deze plant te plaatsen, breng je jouw tuin dus echt tot leven!

 

Vlinderstruik

Over leven gesproken, de vlinderstruik trekt gigantisch veel insecten aan. De struik biedt vooral een enorme aantrekkingskracht voor verschillende vlindersoorten. Daar komt bij dat de vlinderstruik ook mooie kleurrijke bloemen laat groeien. Het geeft je tuin dus een echte boost.

 

Klimop

Hoewel deze plant geen prachtige bloemen heeft, komt deze wel veel voor. Het wordt voornamelijk gebruikt om een afscheiding te maken om een zo natuurlijke manier. Dit geeft je tuin natuurlijk een hele andere look dan een betonnen muurtje. Bovendien blijft de klimop het gehele jaar groen, want je tuin in de koude wintermaanden ook wat kleur geeft. De plant heeft dus weinig onderhoud, je zult hem alleen wel af en toe eens moeten snoeien.

Het leuke aan al deze planten is dat ze eenieder vrij makkelijk te onderhouden zijn en daarvoor voor iedere tuin geschikt zijn. Krijg jij nu ook zo’n zin om je tuin op te leuken? Wacht dan niet langer, ga een aanhangwagen huren en aan de slag ermee!

Comments are closed.