Palmblad.nl

exotische dieren en planten

Bloembollen in december?

Posted by admin on apr 27, 2018 under Geen categorie

Menig Nederlander heeft als hobby om een mooie tuin te creëren en deze te verzorgen. Daar kun je eigenlijk alleen in de zomer van genieten omdat de bloemen en planten dan in bloei staan. Hortensia’s zijn populair maar bloembollen doen het ook nog steeds goed. Bollen bieden meer mogelijkheden zoals het vroegtijdig laten bloeien in een binnen omgeving.

Je kunt namelijk elke week nieuwe bloemen halen maar kunstplanten of bloembollen hebben wat dat betreft een langere levensduur. Het is een leuke bezigheid die ervoor kan zorgen dat je in december al bloemen in de bloei hebt staan. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met het soort bloem dat je binnenhuis wilt laten groeien.

Hoe moet je bloembollen planten?

De tulp- of hyacintenbollen moeten met de neus gelijk zijn met het grondniveau van de pot of de schaal. Krokussen moeten dieper weg gestopt worden; minstens een paar centimeter onder de grond, terwijl narcissen paar centimeter uit mogen steken. Een bol die niet in bloei staat is natuurlijk niet heel aantrekkelijk.

Daarom kan het helpen om de schaal of pot wat op te fleuren met andere materialen. Bedek de bollen met een laagje mos of koop wat houtsnippers om de (pot)grond te bedekken. Je kunt zelfs de schaal met water vullen. Het nadeel is dat de bloembollen dan maar één keer te gebruiken zijn. Kies een donkere en koele plaats waar de pot mag staan.

Een temperatuur van circa 12° C is voldoende. Het resultaat zal zichtbaar zijn na 8 tot 9 weken want dan beginnen de bollen scheuten te vormen. Daarna mag je de schaal met bloemen natuurlijk op een prominentere plaats neerzetten.

Comments are closed.