Palmblad.nl

exotische dieren en planten

Paardenras Arabier

Posted by admin on okt 14, 2014 under

Deze paardenrassen zijn afkomstige uit het Nabije Oosten. Arabier hoort bij één van de oudste rassen ter wereld. Deze paarden zijn raszuiver. Ze zijn voorouders van vele paarden aangezien dat ze overal ter wereld werden ingevoerd om te kunne fokken. Mensen wilden altijd een goede voorouder te hebben voor hun eigen ras . En de Arabier bezit alle goede eigenschappen om een goed bloedlijn door te geven aan zijn nakomelingen. In Nederland werden ze al in de vroeg jaren van al geïmporteerd.  Er bestaan zelfs enkele legenden over deze opmerkelijke paard. een van de legendes is die van profeet Mohammed. Hij beschouwde het paard als een symbool van trots en bescherming.

Het paard heeft een smalle voorhoofd let een middelgrote hoofd. De ogen zijn heel mooi en groot. de oren staan recht op en zijn redelijk klein. De benen van het paard zijn stek en gespierd. Het paard heeft een schofthoogte van 1.50 meter. De paarden  komen in vele kleuren voor. De meest bekendste zijn zwart, wit en bruin.

Deze paardenrassen zijn heel betrouwbaar. Ze worden in allerlei sporten gebruikt. Het zijn vriendelijke en aangename dieren. Ze hebben een heel goede uithoudingsvermogen. Door hun lange bestaan, hebben deze paarden heel veel waardering gekregen in de paardenwereld.