Palmblad.nl

exotische dieren en planten

5x woon en tuintrends voor 2017

Posted by admin on mei 23, 2017 under Geen categorie

Inmiddels is het alweer bijna zomer en blijven er steeds meer nieuwe woon en tuintrends opkomen. Net als de modetrends veranderen de trends bij wonen ook continu. Elk jaar je interieur veranderen is natuurlijk niet nodig. Met de juiste meubels en tuinaccessoires kan je vaak al een trend doorvoeren in je woning. Nieuwsgierig naar de trends van 2017? Lees dan vooral verder hoe je jouw woning kan stylen naar de nieuwste woonideeën.

1. Poederkleuren en natuurlijke tinten

Een woontrend die toepasbaar is binnen veel interieurs: de poederkleuren en natuurlijke tinten. Dit kan je goed terug laten komen in de details binnen je woning. Denk hierbij aan plaids, kussens en andere woonaccessoires. Daarnaast is het natuurlijk ook een idee om het wat groter aan te pakken door muren of bijvoorbeeld een deur te verven. Let hierbij wel op dat er niet een te groot contrast komt te ontstaan met de andere muren binnen de woning. Deze trend is goed te combineren met grijze tinten en industriële meubels. Denk hierbij aan koperen industriële lampen of aan straatmeubilair. De zomer komt eraan dus je tuin moet natuurlijk ook helemaal 2017 zijn! Ga met de kleuren tips van hierboven aan de slag en pimp je tuinmeubels op voordat het te laat is.

2. Ronde vormen van meubels

Je zou er misschien niet gelijk aan denken en daarnaast valt het ook niet gelijk op, maar ronde vormen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het geeft je interieur net dat beetje extra. Denk hier vooral aan tafels, lampen en stoelen, tuinmeubels. Vergeet ook niet de woonaccessoires zoals ronde kleedjes, kaarsen natuurlijk en vazen. Deze vormen dragen bij aan warmte binnen je woning en tegelijkertijd creëert het een strakke en moderne sfeer.

3. Groene en blauwe tinten

Frisse tinten in je woning? Dan zijn de groene en blauwe tinten erg geschikt hiervoor. Wissel dit bijvoorbeeld af met bruin en creëer een landelijke sfeer in huis. Ook de woonaccessoires spelen een belangrijke rol in de juiste uitstraling. Denk hierbij ook aan verschillende printjes die met een bohemian en aarde look and feel. Planten mogen hier uiteraard niet bij ontbreken. Hoe groter, hoe beter. Haal die plantenbakken dus maar weer tevoorschijn! Pimp je tuin lekker op met deze woontips en geniet van een zomers barbecuetje. De kleuren kun je ook gebruiken voor de sierbestrating van je tuin, om zo die extra touch mee te geven en je tuin weer als nieuw te doen lijken.

4.Gebreide woonaccessoires

Do-it-yourself is nog nooit zo populair geweest als nu. Gehaakte en gebreide woondecoratie zijn dan ook opkomend in trend en zien we veel in Scandinavische landen terug. Denk ook hierbij aan kussens en een poef.

5.Hoge plantenbakken

Planten zijn helemaal hot op dit moment. Niet alleen in hoge plantenbakken, maar ook op tafeltjes en krukjes. Blaas je ouder meubels opnieuw leven in met een likje verf en je hebt weer een nieuw item voor in je woning. In de tuin zien we graag hoge plantenbakken terug en we deinzen er niet voor terug om alles zelf te verbouwen. Verbouw dus lekker je eigen tomaatjes en je aardbeitjes. Ga aan de slag zou ik zeggen!

Comments are closed.